Idag blir det ett recept på en halv lax med skinn i ugn. Ibland har man ju turen att "fynda" en och annan lax som är god att äta. Dessutom är det enkelt och går fort att laga.
Ugnen på 200 grader.
Klicka ut lite smör på plåten.
Lägg laxen (ca 1kg) med skinnsidan upp och alltså den skinnfria sidan ner i plåten eller i ugnsformen. Krydda på båda sidor med salt och peppar eller annan god krydda som du föredrar.
Ca 25 minuter i ugnen längst ner.
Under tiden förbereder man den kalla såsen.
Vispa 1 dl vispgrädde, vispa även 1 dl Creme Fraiche , blanda sedan ihop detta med 2 dl majonäs. Tillsätt rejält med dill och smaksätt med salt och peppar.
Ganska enkel och god sås till fisk.
Ja, tiden räcker inte alltid till ;)
SvaraRaderaMen du det där lät ju döläckert, fast jag tar nog och kokar lite potäter till. Jag älskar kalla såser till fisk!!
Ha det gott / Kram syrran :)
åå så gott det lät .. blir till att göra detta till den här veckans fiskrätt ...
SvaraRaderaVisst är det gott med ugnsstekt lax. Och såsen till låter riktigt fin :)
SvaraRadera