Till förra veckans LCHF-träff, bakade jag
ägg och bacon muffins för första gången......faktiskt!
Ägg och bacon muffins - 12st
- 10 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven ost (jag tog lite till, som vanligt)
- 2 pkt bacon
- peppar
- 1 tsk bakpulver
Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i små bitar och stek. Blanda baconen med äggröran, peppra. Häll sedan smeten i muffinsformar, jag använde en teflonform ochrekommenderar att man har pappersformari så slipper man att smeten fastnar ellerrinner iväg i pappersformarna. In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.Jag höjde till 200 grader de sista minuterna för att få litemer färg på muffinsen , men det kan ju vara individuelltberoende på hur varje ugn fungerar.Personligen gillar jag muffinsen när de är kallaoch då går det bra att dela demi skivor och bre på smör och läggapå en ostskiva så blir det extra allt, så att säga.Men givetvis är de goda som de är!
Lätt att ha med sig på resan med lite kaffe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.