onsdag 16 februari 2011

Ostbröd

Det här är små godingar som jag har hittat i
Sten Sture Skaldemans kokbok "GI-Noll".
De är helt underbara att ha som grund för varma-smörgåsar och
det funkar också att frysa in dem styckvis. En stor favorit
till min helgfrukost och ett bra mellanmål till killarna.
I skidbacken blev det "smörgås" med smör, ost och gurka.

3 ägg
125 gr avrunnen Keso
2 dl riven ost
ev. kryddor


Vispa vitorna med lite salt tills de är riktigt styva.
Mosa ihop Keso och äggulorna med elvisp eller en stavmixer.
Rör ner den rivna osten i keson/gulorna med en slickepott.
Krydda eventuellt med salt, peppar, eller bladkryddor.
Vänd försiktig ner vitan i ostsmeten (vispa INTE).

Vill du ha mer "matigt" bröd kan du blanda i skinka eller bacon.
Klicka ut 8st bröd på två plåtar och tänk på att de flyter ut lite
under själva gräddningen.
In i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...