torsdag 13 oktober 2011

Kyckling med blomkålsmos

Det här receptet lurade t.o.m. Elias som är vår absolut
värste blomkåls-kritiker.

 
Till kyckling i form (4 personer) behöver du:

600gr kycklingfiléer
smör att steka i
salt
peppar
2dl vipgrädde
2msk tomatpuré
3msk ajvar relish
1tsk oregano
8st körsbärstomater
2dl riven ost

Så här gör du:
Ugnen 200 grader
Bryn filéerna i smör och krydda.
Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form.
Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano.
Skiva tomaterna.
Häll gräddblandningen över  kycklingen, lägg på tomaterna
 och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 35 minuter tills kycklingen är väl
genomstekt. 




Till blomkålsmos med ost behöver du:

1 stor blomkålshuvud
2-3dl vispgrädde
100gr Philadelphiaost
2-3msk smör
lite muskot
peppar och salt

Så här gör du:
Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en kastrull och på med grädden.
Koka blomkålen mjuk på medelhög värme i ca 7 minuter.
Känn efter med en gaffel då och då.
Tillsätt Philadelphiaost och smör och mixa till ett slätt mos.
Smaka av med muskot och kryddor.

Recepten hittade jag i boken:
LCHF för kvinnor, Anna Hallén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...