tisdag 30 september 2008

Elias dag

I måndags 29/9 var vi på sjukhuset och skrev in Elias för operation, tog prover och besökte olika avdelningar. Det tog hela dagen och vi var trötta när vi kom hem.
Tisdagen 30/9 åkte pappa med honom, och runt 12-tiden fick jag veta att Elias sov gott. Jag fick stanna hemma och jobba eftersom bara en förälder får följa med. Fattar inte hur jag fick dagen att gå, satt ju och funderade hela dagen på Elias. Troligen håller operationen på tills 19-tiden ikväll och Patrik har lovat att ringa så fort han rullas ut ur operation. Ville det sig illa så var det både trumhinna och ett "öronben" av något slag som skulle fixas. Eftersom det tar sådan tid så håller de troligen på med benet också. Stackarn!
Vi fick också veta att även det andra örat har ett hål i trumhinnan som inte har läkt sedan plaströret. Jag hoppas bara att de kan fixa öronen så att Elias kan höra något så när igen.
.
Efter "skiftbyte" i onsdags 1/10 så fick Elias strul med magen. På torsdagen 2/10 sattes det in dropp och vi fick rulla in på utraljud och där konstaterades blindtarm. På kvällen 21.00 började operation blindtarm - det kunde ju vara roligare kan man säga. På fredagen kände han sig mycket bättre och på lördagskvällen fick vi åka hem. Det är helt otroligt hur fort han blev bättre.
.
Idag tisdagen 7/10 var det dags för stygn borttagning vid örat och byte av "propp" i örat. Elias skulle vara fastande eftersom han skulle sövas igen.
.
Vi startade hemifrån i GOD TID!!
.
Men på Linnebergarakan så är det tvärstopp för trafikolycka - det kommer att ta tid hör vi på radion. Fatta hur ont i magen vi båda fick! En hjälpsam brandmannakollega till Patrik tipsade oss om att vända och åka över Älmedal och till Flybo för att komma ut på 23:an igen. Vi gav oss iväg mycket väl medveten om att jag aldrig kommer att hitta ut ur skogen igen. Jag känner knappt till några av alla byar som ligger i skogarna, men efter rena rallyfärden genom skogen kom vi till slut ut vid Flybo där andra bilar köade från Växjöhållet. Vi hade alltså kommit förbi själva trafikolyckan och kunde gasa på. Vi hade först meddelat operation att vi satt fast i trafikolycka, men nu kunde vi ringa att vi troligen skulle hinna i alla fall.
.
En minut innan avtalad tid fanns vi på plats! Likbleka och illamående slängde vi oss ner i väntstolarna! När vi har klarat den här dagen, klarar vi allt kunde vi båda konstatera.
.
Elias mår som en prins nu när vi väl är hemma igen. Hans humör är nästan alltid på topp hur läget än är - det ger en annan extra energi att orka.
Storebror Erik var jättehygglo och tog med hem Matteboken och Svenskaläxan åt Elias idag. När man är hemma från skolan i 10 dagar kommer man lätt efter med skolarbetet. http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/algkrock-pa-riksvag-23(894579).gm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...