torsdag 29 januari 2009

Hundsnack

Nu börjar det att likna något, ja med Pepsis och mina promenader. Vi har ju mest gått kvarteret runt, ändrat håll och kanske lagt på ett kvarter till, gått en annan gata men nu så känner jag att han vill iväg lite längre hemifrån. Det känns helt underbart att gå iväg med honom och småprata om både det ena och det andra. För prata det gör jag, och jag låter nog ganska rolig om andra hör mig. Fast det måste ha sett mer konstigt ut då jag i många år pratade så med andras hundar - jag kan bara inte låta bli!
Idag tränade vi det värsta man kan träna här i Åseda, vi kallar det för "Camp Åseda". Då går vi ner för viadukten och tar oss förbi "Sillakröken" till Hälsans Hus. Där korsar vi vägen och går direkt till Konsum. Där är det mycket som händer, läskiga saker, ruskiga hundar, snabba bilar, skjutdörrar, folk som ska ta kundvagnar, ja det är alltid något på gång där. Pepsi kanske är lite feg i början, men han "tuffar" till sig under promenaden och till slut när vi går tillbaka samma väg igen så reagerar hans knappt något alls för alla dessa ljud. Det är så roligt att testa nya promenader och få se hur han beter sig i nya miljöer.
Innan jag åker till jobbet på morgonen förbereder jag en tom toarulle med lite gobitar i. Jag knölar till den i vaje ände så att den är stängd. Så fort jag klär på mig ytterkläderna så början han att leta efter denna rulle. Han bryr sig inte om att jag går ut, utan springer och letar som en liten tok.
Han är urgullig med sina långa öron!
Här är han på väg in i Tujahäcken och bara rumpan sticker ut!
Vi har en ny hundvän som heter Balto. Han brukar gå ungefär samma tid som vi på morgonen och det händer att vi träffas runt om på gatorna. Han är en STOR älghund (finns det en sort som heter så?) med knorr på svansen.

2 kommentarer:

 1. Jösses, vad söt han är!

  Visst är det roligt att se hur de lär sig olika miljöer. För Tilda har det blivit jätte mycket nya miljöer sen i höstas. I September flyttade vi upp till Lessebo, mitt på storgatan. Innan bodde vi mitt i skogen. Ingen trafik, inga främmande människor. Hon var rädd för det mesta när vi var ute på promenader. Hon var dessutom inte van vid att gå kopplad. Nu bryr hon sig inte när tradana dundrar förbi på vägen. Kopplet har hon också vant sig med. Hon var ju inte mer än 1,5 i höstas när vi flyttade, så hon hade ju mycket valp i sig. Hur gammal är Pepsi?

  Vet inte ifall det finns en hundras som heter älghund, kommer att tänka på jakthund men det är väl inte heller någon ras direkt *asg*

  Ha det gott / Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 2. Pepsi har precis blivit 17 veckor, så lite mer än 4 månader är han.
  Sedan kollade jag upp det här med Älghund, och det finns faktiskt en ras som heter så.

  Hälsa Tilda!

  SvaraRadera

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...