söndag 8 februari 2009

Som fisken i vattnet

I onsdags fick Elias ok att äntligen bada igen som han har längtat efter så länge. Ja han är ingen vinterbadare om du nu tror det, utan han vill bada i Hälsans Hus. Så i fredags packade hela familjen ner handduk och badkläder och spenderade några timmar i vattnet. Det var jätteroligt! Hans opererade trumhinna var helt ok och han behöver inte ens en öronpropp i det örat när han badar. Däremot måste han fortfarande ha det i sitt vänstra öra tills vi är helt säkra på att det inte är hål i den trumhinnan också. Men redan i höst eller vinter har han en ny operation på G, då hammare och städ ska sättas in. Efter det kanske han kan höra något på det örat. Ljudvolymen har varit ganska hög hos oss de senaste åren och missförstånd har avlöst varandra. Jag fasar för när snön är borta och han vill cykla till skolan igen. Han hör inte bilarna förrän de är jämsides med honom och ibland kanske han svänger ut och blir rädd när han äntligen hör bilen. Men han hör lite bättre nu än innan i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där med att inte få bada. Daniel, vår äldsta grabb hade problem med sina öron som liten. Rör opererades in och öronproppar gällde vid bad. Daniel är dessutom döv på ett öra, troligtvis sen födseln. Han har rätt jobbigt att höra i slamriga miljöer. Det räcker med att tv:n eller radion står på. Så missförstånd kan lätt uppstå. Finns många ord som låter lika typ helg och älg. Ibland skrattar vi ihop åt roliga svar han ger. Men visst, det är också ett handikapp både i skolan och arbetsplatser där ljudnivån kan vara väldigt hög. Stor risk finns att man missar viktig information. Vad har orsakat Elias hörselskada? Gott att han får bada igen :o)

    SvaraRadera
  2. Efter ett antal plaströr och en polyp på trumhinnan som "slets bort" som det står i hans journal så växte trumhinnan inte ihop som den skulle. Örat skulle ha opererats senare när han har växt klart, men läkaren antog att det var något som inte stog rätt till. Det var en lång operation som tog 6-7 timmar och där hörselbenen plockades bort.

    SvaraRadera

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...