tisdag 10 augusti 2010

Våfflor alá LCHF

Måste erkänna att jag var ganska kritisk till, att köpa ett våffeljärn på ÖB för 149kr,
men får ändå medge att det funkar bra för den pengen.
Är man sedan på semester och har alla ingredienser med sig, men saknar ett järn,
då får man helt enkelt köpa sig ett!

Dessa våfflor ser ut som helt vanliga våfflor och smakar minst
 lika gott, om inte godare!
Den stora skillnaden är hur man mår efter att ha ätit lchf-våfflor, man mår
 fortfarande lika bra som innan.

Här kommer ett recept på LCHF-våfflor som blir ca 12-14 laggar.

6st ägg
 350 gram mandelmjöl  (LCHF- butiken)
3 tsk Fiberhusk (LCHF-butiken, och numera även Konsum)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4-5 dl kallt vatten
100gr smält smör

Vispa äggen
Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk, salt, bakpulver.
Blanda i vattnet under vispning
Slutligen blandar du i smöret.
Låt svälla i 30 minuter.
Tycker du att smeten är för tjock för att få ut den på laggen kan man
tillsätta ytterligare lite vatten .
Men den ska vara ganska så tjock.

Nu är det bara att gräda våfflor och du behöver inget smör på själva järnet
eftersom det är smör i smeten.


Får du våfflor över,  så går de bra att antingen
 frysa ner dem, eller att dagen efter göra skagenmacka med
räkor, ägg, majonäs, dill, och rödlök.
 Eller varför inte prova att använda  dem till
 en varm smörgås som gräddas i ugnen, pizza............ 


Vispgrädde, sylt, eller rårörda bär toppar jag våfflan med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...