Måste erkänna att jag var ganska kritisk till, att köpa ett våffeljärn på ÖB för 149kr,
men får ändå medge att det funkar bra för den pengen.
Är man sedan på semester och har alla ingredienser med sig, men saknar ett järn,
då får man helt enkelt köpa sig ett!
Dessa våfflor ser ut som helt vanliga våfflor och smakar minst
lika gott, om inte godare!
Den stora skillnaden är hur man mår efter att ha ätit lchf-våfflor, man mår
fortfarande lika bra som innan.
Här kommer ett recept på LCHF-våfflor som blir ca 12-14 laggar.
6st ägg
350 gram mandelmjöl (LCHF- butiken)
3 tsk Fiberhusk (LCHF-butiken, och numera även Konsum)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4-5 dl kallt vatten
100gr smält smör
Vispa äggen
Tillsätt mandelmjöl, fiberhusk, salt, bakpulver.
Blanda i vattnet under vispning
Slutligen blandar du i smöret.
Låt svälla i 30 minuter.
Tycker du att smeten är för tjock för att få ut den på laggen kan man
tillsätta ytterligare lite vatten .
Men den ska vara ganska så tjock.
Nu är det bara att gräda våfflor och du behöver inget smör på själva järnet
eftersom det är smör i smeten.
Får du våfflor över, så går de bra att antingen
frysa ner dem, eller att dagen efter göra skagenmacka med
räkor, ägg, majonäs, dill, och rödlök.
Eller varför inte prova att använda dem till
en varm smörgås som gräddas i ugnen, pizza............
Vispgrädde, sylt, eller rårörda bär toppar jag våfflan med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.