Idag blir det recept på squash med köttfärs,
svamp och äggstanning. Du tar så mycket squash
och köttfärs som du tycker
att du vill ha. Jag har inga exakta mått
utan kör på ett cirkus.
Det här behöver du:
1 squash (så mycket du själv vill ha i gratängen)
ca 600gr köttfärs
krossade/passerade tomater
creime fraiche
grädde
ägg
majonnäs
kryddor/buljong
Skala av squashen och kärna ur
mittencirkeln med fiber
och kärnor så att du får
en cirkel kvar.
Tärna och stek i smör på stekpannan.
Under tiden, stek köttfärsen och gör
en köttfärssås med grädde, tomat,
creime fraiche och kryddor.
Lägg de stekta tärnade bitarna
i en ugnssäker form.
Bred över köttfärsen.
Jag toppade med stekta kantareller och
rikligt med riven ost.
Äggstanningen:
Vispa 2-3 ägg
med 1dl majonnäs
och häll detta över gratängen.
In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter,
eller tills det har fått lagom färg.
Till detta serverades även shirataki-nudlar, men
i vanliga fall brukar vi bara ha lite sallad till.
Gott och mättande!
guuud vad gott!!
SvaraRadera