Jag äter LCHF

LCHF = Low Carb, Hight Fat.
Lite fritt översatt betyder det låg andel kolhydrater och hög andel fett.

Jag försöker så gott det går att hålla kolhydraterna nere och ökar istället fett och proteiner. För mig funkar det, och därför kör jag efter detta. Alla gör som de själva vill - även jag!

Kolhydrater: bröd, ris, pasta, potatis, m.m.
Fett: smör, grädde, fett runt kött, majonnäs m.m.
Protein: kött, fisk, skaldjur, ägg, kyckling m.m.


Jag äter:
  • kött, korv och falukorv men då med hög kött och fetthalt och med få kolhydrater.
  • fisk, skaldjur, makrill på burk, tonfisk.
  • kyckling.
  • feta ostar, fetaost, camembert, philadelphiaost, gräddost, mozzarella.
  • ägg, massor med ägg på längden och tvären.
  • ovanjord-grönsaker såsom gurka, sallad, broccoli, vitkål, blomkål, en och annan tomat, sparris, spenat, avocado, squash, m.m.
  • smör, kokosfett och olivolja.
  • majonnäs, fullfet grädde 40%, creme fraiche, turkisk yoghurt, gräddfil, inga light varianter "what so ever".
  • sås, fixar jag själv och köper inte, då de oftast innehåller glutamat och andra kemiska konstigheter.
  • bär, hallon vid speciella tillfällen.
  • Under 5 gr kolhydrater per 100gr vara, det försöker jag att gå efter.
  • Nötter, mandel, äter jag ibland som godis, men i små mängder då de innehåller ganska många kolhydrater.
Jag äter inte:
  • potatis, ris, pasta, bröd, spannmålsprodukter, mjöl.
  • socker, och då räknar jag in kakor, godis, glass, sirap honung, läsk m.m.
  • frukt, även torkad frukt som är koncentrerat socker. Bär är bättre och hallon räknas till det som är ok i måttlig mängd.
  • Pålägg, det är svårt att hitta charkvaror utan tillsatsämnen och socker. Oftast håller ett pålägg i flera veckor - hur nyttigt kan det då vara?

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...