onsdag 19 november 2008

Konsert med Uppvidinge Kulturskola

Så var det så dags för den årliga konserten med Uppvidinge Kulturskola som Elias är med i. Det var samling redan 15.30 och själva konserten inleddes 18.30. Det var en låååång dag och kväll för Elias men ska man uppträda så ska ju allt vara perfekt också! Elias har spelat violin i 3,5 år och är med i stora orkestern. Han är väldigt intresserad och duktig och jag behöver inte tvinga honom - han gör det av eget intresse. Just nu har han två fioler som han spelar på, men är på gång att övergå till altfiolen. Den skiljer sig på så vis att den har en mörkare och härligare klang än den vanliga som han började med. Här på bild är det fortfarande den "vanliga fiolen"
Ikväll bjöd de på Spansk musik och eftersom hela Kulturskolan är med så blev det även dans, sång och andra instrument. Spanskt tema, därför svart och rött när det gäller klädseln. Det har aldrig varit så fullt med folk alla de åren som Kulturskolan har haft uppvisning. Alla platser var upptagna i biosalongen och folk fick stå längs med båda gångarna. Det är ju jätteroligt att så många kommer och vill lyssna.Noter till Rohan. För den som inte kan noter ser det lätt kaotiskt ut - men Elias tycker att den är lätt. Jag kan säga att jag inte har en chans lägre att följa med i styckena, jag kom liksom lite efter och nu slår han mig med hästlängder. Dessutom är det helt andra noter när det gäller altfiol, så han ställer om hjärnan när han byter fioler. Jag har spelat blockföljt och alltflöjt och där fick man också lära sig andra noter - kanske finns det hopp om det än för mig med..........kanske.......
Vårt gudbarn Klara har också börjat att spela fiol och henne hittade vi innan konserten började.
Här får du ett litet smakprov på musiken. Det syns ju inte så bra, men Elias står tredje från vänster på den första filmsnutten.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt Elias. Tänk vad man får uppleva med Internet. Ni spelade kanon-bra.

    SvaraRadera

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...