torsdag 20 november 2008

Så gick vi en runda

På torsdagar tränar Erik hockey ganska sent från 18.00 till 20.45. Det tar så lång tid i och med att de ska byta om och värma upp innan träning och sedan ska de ju duscha och hänga upp sina kläder för torkning i deras förråd efter träningen. Då brukar Elias och jag passa på att gå en runda.
Nu är det ju så mörkt på kvällarna så att vi tar på oss reflexvästarna, och för att inte frysa även vantar, mössa och halsduk. Det är ju skönt när vi väl har kommit ut att andas lite frisk luft och känna att man rensar hjärnan en aning från all inneluft. Elias och jag hinner då också att prata om allt möjligt, ja han pratar mest och jag lyssnar.
Idag tog han upp ämnet landhockey. Under alla år har han aldrig varit så intresserad av varken landhockey eller ishockey. Han har mer gillat att sitta på en gunga och fundera och sjunga när det har varit rast. Men jag tog upp ämnet för några veckor sedan och sa att man ibland kan vara med i alla fall även om man inte är intresserad bara för att hålla kontakt med sina kompisar.
Jaha sa han då; vi har pratat i skolan om social kompetens, kanske är detta ett sorts social kompetens att vara med någon gång!!
Idag hade han varit med på landhockey och han tyckte att det var roligt, dessutom hade hans kompisar blivit så glada att han ville vara med. Nu funderar han på om han också ska ta med sig sin klubba till skolan imorgon. Man har väl rätt att ändra sig!!
Nästa gång det är allmänhetens åkning i ishallen vill han vara med. En rapport därifrån kommer när vi har genomfört aktiviteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad om du lämnar en kommentar när du har besökt min blogg.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...