I helgen fick vi två små gulliga zucchinis av mamma som jag bestämde mig för att göra moussaka av.

Bra recept med fina bilder hittar jag i Airams nya kokbok. Den är helt underbar och en stor favvo i vår familj.

2st auberginer/zucchini ca 500gr
400 gr färs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2-4 vitlöksklyftor (jag hoppar över dem)
oregano, salt, peppar
1 dl grädde, eventuellt vatten om det blir för torrt.
Oststanning:
2 ägg
1 dl majonäs
2-3 dl riven fet ost, gärna med smak
Hacka löken fint, och låt svettas i smöret. Tillsätt färsen och bryn. I med tomatpuré, grädde och kryddor och låt puttra en liten stund. Ser det torrt ut så tillsätt mer grädde, eller vatten om du vill.
Skiva auberginen/zucchinin och stek på panna någon minut på båda sidor. Lägg dem sedan omlott i en ugnsfast form och täck med köttfärsen.
Vispa upp ägg, ost och majonäs och häll detta över köttförsen. Gratinera i 225 grader till det har fått en fin gyllenbrun färg.
Ja det var faktiskt helt underbart gott. Ett förslag på middag för den "påhittströtte" matlagaren i familjen. Även killarna tyckte om maten - de skulle bara våga säga annat (ein kleines skämt)
Nu blir det långpromenad med Pepsi.
Tack för receptet. Får testa det på mina grabbar och se vad de tycker :) Ja, det kommer allt ta ett par dagar innan man kommer in i jobbet igen och vips så är det jul ;o)
SvaraRaderaHoppas ni fick en fin promenix / Kram E-L