En ny stor-favorit i vårt hus som välkomnas
av hela familjen. Vågar ju knappt säga det högt, men efter
att alla här hemma tyckte som jag så säger jag det
rätt ut bara - det påminner starkt om lasagne!
Fyllning:
400gr köttfärs
salt & peppar
1 gul lök
1,5 msk tomatpuré
timjan
Botten:
4st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke:
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl créme fraiche
10st cocktailtomater
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn hackad lök i pannan och tillsätt sedan köttfärsen.
Salta och peppra.
Tillsätt tomatpurén och hackad färsk timjan och låt
koka tills vätskan kokat bort.
Vispa ägg med grädde och oregano, häll i en smörad
gratäng form.
Grädda i ugnen ca 8-10 minuter.
Ta ut och lägg på fyllningen.
Höj värmen till 225 grader.
Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, créme fraiche och
ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen.
Fördela skivade coctailtomater över pajen och grädda i ca 10 min
eller tills osten har smält och fått lagom färg.
Enkelt, gott och så likt lasagne!
Ja vi kör med kålgott väldigt ofta. Det har blivit en riktig favorit hos oss.
SvaraRadera